/ БГНЕС
Кубрат Пулев ще получи голям шанс за втори път да стигне до мач за световната титла срещу №1 в тежка категория в момента Антъни Джошуа.
 
Няколко специализирани боксови медии информираха, че Международната боксова федерация IBF е насрочила за 10 април промоутърски търг за мач между претендентите Пулев и Доминик Бризийл (19-1, 17 нокаута). Целта е двамата да се изправят на ринга в мач, който да определи задължителния претендент за IBF титлата на Джошуа.

Кобрата е контузен, мачът с Антъни Джошуа пропадна
 
Промоутърските агенции на двамата са получили възможността да се договорят за провеждане на мача, но не са стигнали до споразумение, поради което е насрочен и търгът. Той все пак ще бъде отменен, ако до 10 април двата лагера стигнат до споразумение.
 
Както е известно, Пулев имаше насрочен мач с Джошуа в края на 2017-а, но контузия му попречи да излезе на ринга и в последния момент бе заменен от Карлос Такам.

Антъни Джошуа запази титлите си в тежка категория
 

Антъни Джошуа
Guliver/Getty Images

Кубрат е под №2 в ранглистата на IBF, но номинацията на Бризийл, който е №6, е малко изненадваща, особено с оглед на факта, че той се би с Джошуа преди 2 години, когато допусна и единственото си поражение в кариерата - след нокаут в седмия рунд. В последните си два мача Бризийл победи Изуагбе Угоно и Ерик Молина, докато Кобрата е в серия от 5 победи след загубата то Владимир Кличко през 2014.
 
Извън сметките изглежда №3 на IBF Джарел Милър, но причината е, че най-вероятно той ще се бие с Джошуа в доброволна защита на шампиона през лятото.

Сблъсъкът на титаните Джошуа – Паркър пряко по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA
 
Сега обаче за Джошуа предстои друг мач - тази събота срещу Джоузеф Паркър в Кардиф. Мачът е за обединение на цели четири световни титли при най-тежките, тъй като Паркър е шампион на WBO.
gong.bg