Валентин Маринов
Валентин Маринов / БГНЕС
Всички питейни заведения в Бяла се проверяват, има вече констативни протоколи, ще бъдат издадени и актове. Родители, които не контролират децата си, ще бъдат наказвани с цялата строгост на закона и наредбата за обществения ред, заяви кметът на общината Димитър Славов.

След трагедията в Бяла: Във всяко РПУ ще има денонощно човек
 
"Не е нормално деца, които са пети-шести клас, да обикалят през нощта. Мерки се вземат, но не можем да върнем детето", коментира той след смъртта на 18-годишния Алекс, който пострада тежко при инцидент в града на 8 юли.  Момчето почина осем дни по-късно в русенската болница.

Почина 18-годишният Алекс, който бе пребит пред дискотека в Бяла
 
Славов посочи, че разследването продължава, но според мнението на хората не може само задържаният да бъде единствен виновник, тъй като нападателите били голяма група.
Кметът обясни, че са били взети предварителни мерки за спазване на обществения ред в града още на 30 юни тази година, когато е била издадена и заповед. Преди седмица е имало и среща, на която са присъствали всички контролни органи.

Бяла на протест заради жестоко пребито момче (ВИДЕО/СНИМКИ)

Славов заяви, че ще настоява за увеличение на полицейския състав в Бяла. Директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов коментира, че ще се извърши пореден анализ на рисковите места в града.

Той каза още, че през тази година не е имало сигнали за нарушаване на обществения ред от тази дискотека. По думите му инцидентът не е следствие на продължаващи нарушения, на които не е обръщано внимание. Ще има и засилени мерки от страна на полицията по отношение на питейните заведения в Бяла.

Нападателят на Алекс остава в ареста

За инцидента с Алекс е задържан 32-годишният Валентин Маринов. Според прокуратурата той нанася удар с ръка в главата на момчето, което пада и си удря главата в тротоарните плочки. Районният съд в Бяла задържа за постоянно в ареста мъжа. Заради случая в града в продължение на три дни бяха организирани протести.

 
 
 
 
БТА