Кирил Добрев
Кирил Добрев / БГНЕС
Имаме проблем с апатията сред хората в активна възраст, отчете зам.-председателят на партията
„Близо 85 хиляди социалисти, членуващи в 5386 основни партийни организации имат възможността да участват във вътрешнопартийния избор” – това каза по време на заседанието на НС на БСП заместник-председателят Кирил Добрев.

Добрев направи преглед на хода на вътрешнопартийната кампания до този момент. Според него няколко общини не са предали все още списъка на своите членове, но това ще стане в началото на следващата седмица.

Социалисти искат конгрес преди избора на лидер, 21 са номинациите

Кирил Добрев маркира няколко основни проблема, пред които е изправена левицата, а именно: демотивация на партийните членове, липса на конкретен и адекватен за местната общност дневен ред на събранията.

„Задачата на всяка политическа партия и най-вече на БСП е да улови обществените потребности и на тяхна база да формулира политическия си дневен ред и да се вземат конкретни решения” – подчерта Добрев.

Нинова: Правителството на Борисов създава национални кризи

Заместник-председателят на БСП отбеляза, че демографската катастрофа е дала своето отражение върху състава на членската маса. „Имаме сериозен проблем с апатията на хората в активна възраст, които да участват в партийните структури. Този проблем се усеща особено силно при процеса на набиране на изборната администрация” – допълни Кирил Добрев.

До момента са проведени 31 общински конференции и общи събрания на БСП, като предстои провеждането на още 202, които да излъчат своите номинации за председател на партията. „За незапознатите с историята и форумите на БСП искам да кажа, че помним, че как с 1 номинация можеш да станеш председател и с 220 - да загубиш.”, каза още Кирил Добрев. Самият той е с 13 номинации до момента.

По-рано стана ясно, че социалистите ще правят своя юбилеен 50-ти конгрес в Деня на победата 9 май.