/ ThinkStock/Getty Images
В сутрешните часове в събота ще преобладава облачно време и на много места все още ще има валежи от дъжд, в Северна България дъждът ще се примесва със сняг. Ще има условия за образуване на поледици и заледявания.
 
От НИМХ-БАН предупреждават за поледици в събота сутрин в 18 области на страната и столицата София. Жълт код е в сила за часовете в събота преди обяд за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Разградска, Търговищка, Силистренска, Шуменска, Добричка, Варненска, Плавдивска, Пазараджишка, Пернишка, София-град и София-област.

зима
ThinkStock/Getty Images

Предупреждават за поледици в 18 области в събота до обяд

По-късно през деня преваляванията ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще са в широки граници от 3 – 7 градуса в Северна до 8 – 13 градуса на места в Южна България.
 
Новата седмица ще ни зарадва с пролетно време

В неделя времето ще се задържи предимно облачно, на много места с валежи, предимно от дъжд. В сутрешните часове на места в Северна и Западна България ще превали и сняг и са възможни поледици.

врабчета
БГНЕС

Чака ни динамично време през март

Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток и с него ще проникне студен въздух. Минималните температури ще са в интервала между минус 5 и 0 градуса, а максималните през деня - от 0 в североизточните райони до 15 градуса в крайните югозападни райони.

През първите дни от следващата седмица ще се задържи предимно облачно. След временно спиране на валежите в понеделник от юг отново ще завали дъжд и валежната зона бързо ще обхванe страната. На места валежите ще са значителни. Вятърът от югоизток ще се усили. Повишението на температурите ще продължи.

дъжд
ThinkStock/Getty Images


Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg