/ iStock/Getty Images
През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще е предимно облачно и на места главно в Южна България ще има превалявания от дъжд. В северните райони ще има временни разкъсвания на облачността. През нощта вятърът ще е от запад-северозапад, предимно слаб, а през деня ще се обърне от североизток. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, максималните - между 12 и 17 градуса.

Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще е предимно облачно и на отделни места ще превали дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 11 и 14 градуса. Температурата на морската вода е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е облачно и мъгливо. На места, главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. Вятърът ще е слаб, преди обяд все още от северозапад, след обяд от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

В неделя от северозапад облачността ще се разкъса и ще намалее, най-късно - едва привечер, и над югоизточните райони. Вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб до умерен, от източната четвърт. Сутринта ще е по-хладно с минимални температури между 3 и 8 градуса, дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са между 14 и 19 градуса. Новата седмица ще започне с предимно слънчево и почти тихо време; ще се затопли още. През нощта срещу вторник отново ще се заоблачи. /НИМХ/
БТА