Полицията и пожарната в Асеновград продължават да разследват причините за мощния взрив в пететажния жилищен блок в центъра на града. Днес ще бъде извършен втори оглед в апартамента, в който експлодира бойлер. Като по чудо в блока, който е газифициран, няма жертви и пострадали, но са нанесени значителни материални щети. Версиите на полицията са късо съединение или техническа неизправност на електрическия уред.

Мощен взрив разтърси центъра на Асеновград в съботния следобед. Инцидентът става на метри от сградата на полицията. Стъкла, бетонни отломки и парчета алуминиева дограма хвърчат по оживената централна улица „Иван Асен Втори“. По това време преминават и автомобили.

Взрив в апартамент в Асеновград (ВИДЕО)

„Експлозията е станала в апартамент на първия етаж в жилищен блок, под който са разположени няколко магазина”, каза очевидецът Петя Иванова, цитирана от NOVA.

Апартаментът, в който е станал взривът, е напълно изпочупен. Ударната вълна е била толкова мощна, че е разрушила цели стени. Засегнати са и съседните жилища. Входните им врати са изкъртени.

Взривеното жилище се обитава от 77-годишна жена, която живее в него сама под наем. По чудо тя не е пострадала.

„Поражения има и по стълбищната площадка на блока. Всички прозорци са изпочупени, а част от магазините под блока наводнени”, обясни собственикът на взривеното жилище Христо Атанасов.

От пожарната съобщиха за NOVA, че вече се води следствие, което ще установи причините за взривения бойлер.
NOVA