Граждани задържаха мъжа, който в началото на декември откраднал пари от медицинска сестра, съобщава NOVA.

Как две жени заловиха джебчийки в столицата?

На студентския празник крадецът отмъкнал от чантата й повече от 1000 лева, докато тя асистирала при операция. „Това бяха всичките ми пари, този човек срина буквално живота ми“, спомня си жената. Охранителните камери в клиниката запечатват лицето на заподозрения за престъплението мъж. Кадрите бяха излъчени в ефира на „Здравей, България”.

78-годишен мъж наби крадец, представящ се за полицай

Мъжът прибирал пари и от клиентите на столичен фитнес, твърди собственикът Йордан. Разпознал го от кадрите в репортажа. „След неговото идване винаги имаше някакви липси. Усъмних се в него, а след като го видях по телевизията, вече нямах съмнение“, казва той. Дни след като кадрите са излъчени, Йордан вижда случайно мъжа на улицата. „Видях го да разговаря с младо момче. „Извиках „Това е крадецът, обади се на полицията“. В този момент крадецът изпръска цял спрей в лицето му“, спомня си Йордан: „Тръгнахме да го преследваме, в този момент на улицата спря кола. На непознат. Качи се вътре и му каза да кара, предполагам. Шофьорът излезе от колата, изплаши се явно човекът“. Гонката продължила. Крадецът се качил в друга кола, отново на непознат човек. В преследването се включил и приятел на Йордан. „Каза „Лягай на земята, имам оръжие“. Впоследствие разбрахме, че няма“, разказа той.

Собственик на магазин търси най-сръчния крадец

Идва полицията, крадецът е задържан и оставен в ареста
. Той е безработен ливанец с богато досие за кражби на бижута и пари от рецепции на хотели. Срещу него са повдигнати обвинения.
 
nova.bg