Стефан Янев
Стефан Янев / БТА
Правителството ще разгледа предложение за освобождаване от длъжност на заместник-председател на държавна агенция "Разузнаване", съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Министрите ще разгледат и предложение до президента на България за награждаване на шампиона по мотоциклетизъм Богдан Николов с орден "Стара планина" първа степен.

Кабинетът ще направи две предложения до президента на България за издаване на указ за освобождаване от длъжност на офицер от висшия команден състав, както и предложение за издаване на указ за назначаване на длъжност и удостояване с висше офицерско звание на военнослужещ.

На заседанието ще бъдат разгледани предложения за одобряване на допълнителни разходи по бюджетите на МС, на МВР и на МОН за 2021 г.

На заседанието ще бъдат разгледани проекти на постановления за допълнителни трансфери за 2021 г. За финансово осигуряване на дейности по програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 - 2022 г., както и на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2021 г. за компенсиране на извършените от родителите разходи за отглеждането и обучението на децата, които не са приети в държавни или общински детски градини или училища поради липса на свободни места.