/ Агенция "Митници"
18 697 контрабандни текстилни изделия задържаха митнически служители в района на ГКПП "Дунав мост Видин-Калафат", съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Агенция "Митници"

На 17 февруари, товарна композиция, състояща от влекач с полуремарке, пътувала в посока  изход от страната през ГКПП "Дунав мост: 2. Върху полуремаркето била поставена турска митническа пломба.

Водачът представил документи, в които било отразено превозване на строителни материали. Мъжът обяснил, че не присъствал на товаренето на стоката и получил документите от турската фирма-изпращач.

Агенция "Митници"

При външния оглед на превозното средство и последвала щателна митническа проверка митническите служители установяват, че под брезента на ремаркето, по дължината на каросерията - от пода до тавана, са изградени стени от изолационни пана.

Агенция "Митници"

Зад тях, наред със строителни материали, били открити множество кашони без обозначителни знаци с обувки, чанти, дрехи, в това число якета, спортни екипи, тениски, бельо, детски стоки и други. Всички те били щамповани с фигуративни изображения и надписи на известни търговски марки.

Агенция "Митници"

Общото количество на иззетите артикули е 18 697 броя. Стоките не са били декларирани, нито са били описани в документите за превоз. По първоначални данни, стоката била предназначена от Турция към потребителите в Европейския съюз - Германия и Франция.

Агенция "Митници"

Разследването по случая продължава. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Видин се води разследване по образувано досъдебно производство.