Изтичане на хлор вдигна на крак пожарна и Гражданска защита в Пловдив
Изтичане на хлор вдигна на крак пожарна и Гражданска защита в Пловдив / снимка: DarikNews

Неизвестно количество хлор е изтекъл от бутилка, намираща се зад Изтрезвителя на Гребната база в Пловдив, съобщиха от общината. Инцидентът е станал около 18 часа вчера.

Ситуацията е овладяна, тежко пострадали няма. Един служител от Изтрезвителя е бил откаран в токсикологията, барман на заведение, намиращо се в района, се е оплакал от задушаване и е бил приет в болница, но по-късно освободен. Други четирима също са прегледани.

Районът е бил отцепен до 7.30 тази сутрин, каза за Дарик заместник-кметът по обществения ред Руси Панчев. Той обясни, че от първоначалния оглед е установено, че бутилката е на около 20 години, с 400 литра вместимост, но все още не е ясно чия собственост е.

Полицията е започнала разследване. Три пожарни автомобила и екипи на Гражданска защита са били цяла нощ на мястото на инцидента, за да овлажняват терена до пълното обезвреждане на силно задушливия газ. В общината ще бъде дадена пресконференция за създалата се ситуация. Бяхме готови да обявим бедствено положение, но за щастие не се наложи, заяви Руси Панчев.

Други новини от Пловдив