Полицията издирва 21-годишния Мартин Трифонов за жестокото убийство на 7-годишно момиченце в сливенското село Сотиря. Детето бе открито вчера изнасилено и пребито в близост до дома си, а по-късно почина в болницата. По данни на МВР заподозреният е безработен, неграмотен и е лежал в затвора за блудство и кражби. Според местни жители Трифонов живеел във вилната зона, слизал до селото да пазарува и не общувал с никого. Забелязан е за последно вчера, малко след убийството и най-вероятно се укрива в гориста местност в района, съобщи МВР.

Мартин Трифонов

7-годишно момиченце е изнасилено и пребито до смърт в сливенско село
 
По разкази на местни жители Мартин Трифонов се засякъл с момиченцето вчера следобед в магазин в селото, в който детето влязло да си купи сладолед. Малко по-късно момиченцето е намерено изнасилено и пребито в близост до дома си. Детето е откарано в тежко състояние в сливенската болница, където по-късно е починало. Трифонов е забелязан за последно от местните жители малко след часа на убийството. По информация на МВР той е лежал в затвора за кражби и блудство със своя близка. По думите на главния секретар на МВР Ивайло Иванов - Трифонов е безработен и не е завършил училище:
 
Въпросният заподозрян не е въоръжен, никога не е притежавал оръжие. Криминално проявен е, в района е забелязан. Безработен е, саможив човек е, асоциален, няма никакви приятели. Семейството му е в много тежко материално положение, не разполага с финансови средства, няма работа, не е завършил образование. Осъждан е за блудство към негова близка на неговата възраст, били са на 16 години тогава“, посочи Иванов.

Мартин Трифонов
МВР

Според разкази на хора от селото, Трифонов живеел във вилната зона, слизал до селото само за да пазарува, не общувал с никого и е заплашвал местни деца и преди. Той е участник и в инцидент отпреди година, при който 7 кучета разкъсаха стопанина си. Тогава Трифонов минавал покрай една от вилите и кучетата от двора го нападнали. Стопанинът им опитал да ги укроти, но бил нападнат от тях и нахапан до смърт.
 
Според Ивайло Иванов, заподозреният за убийството имал страх от кучета:
 
„Информацията, която имаме и сме придобили за това лице, заподозряно, към този момент, е, че има голям страх от кучета. Това е по данни на неговите родители.
Има полицейски и следови кучета, които са включени в момента в операцията. Едва ли се е подготвил, тръгнал е много бързо. Няма храна, няма пари, не е подготвен за големи преходи. Вероятно е наблизо, в района“.

След бруталното изнасилване и убийство на дете: Има улики, търсят извършителя

Село Сотиря престъпление
БГНЕС


По думите на Иванов има вероятност Трифонов да се укрива и в някоя от празните вили над селото, но претърсването им се усложнявало, тъй като полицията нямала основание да влиза в тях:
 
„Защото знаете, че когато един имот е необитаем, ние нямаме основание да влезем в него, освен ако нямаме конкретни данни, че той се намира вътре и да използваме случая на неотложност. Напълно е възможно да е в някоя вила, има много необитаеми. Може да се е скрил на много места, но...“
 
В издирването участват части на полицията, граничари, военни, ПСС, служители на горското стопанство и хеликоптер.

БГНЕС