Изчезнаха пистолет и проектили по дело срещу двоен убиец?
Изчезнаха пистолет и проектили по дело срещу двоен убиец? / снимка: Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Пистолет и проектили, приложени като веществени доказателства по делото срещу подсъдимия за двойно убийство Кирил Мишков-Филюшкин, са мистериозно изчезнали. Това установи днес по процеса в Окръжния съд в Благоевград адвокатът на Мишков.

По време на съдебното заседание защитникът на Филюшкин направи изявление, че приложените проектили, не са тези, с които преди години бе застрелян възрастният Жечо Гендов от Петрич. В това се увери и прокурорът по делото. Процесът бе отложен за по-късна дата. До следващото заседание на съда, трябва да бъдат издирени веществените доказателства, разпоредиха магистратите.

Преди повече от пет години Кирил Мишков бе арестуван и подведен под наказателна отговорност за умишленото убийство на своя съсед в Петрич Жечо Гендов. Престъплението бе извършено в центъра на южния град, пред очите на множество свидетели.

Година след това кърваво престъпление, точно до съда в Петрич бе убит показно известният бизнесмен Тодор Захариев-Борсука. Минути след разстрела, станал пред очите на петрички съдия и военен прокурор, полицаите задържаха и уличиха Кирил Мишков.

За второто кърваво престъпление, благоевградските магистрати наказаха Филюшкин с доживотен затвор, но състав на Върховен съд отмени присъдата и я замени с лишаване от свобода за 20 години.