Нашата позиция е ясна от първия ден. В зала се видя, че практично постъпиха три партии. две предложиха свои председатели и си гласуваха. И ние, които следваме логиката, че НС трябва да започне възможно най-бързо работа и трябва да започне НС работа – първият, който е избран, трябва да предложи председател. Нашата позиция е повече от практична и ясна.  Това заяви в студиото на NOVA депутатът от "Има такъв народ" Ивайло Вълчев, коментирайки избора на председател на НС.

„Срещата ни с Бойко Борисов беше кратка. Препотвърдихме нашата позиция и нашите приоритети. Намираме тази поредица от срещи, които се въртят в НС в момента, за донякъде странни и непродуктивни. Защото това, което е нужно в момента, е да се спаси една процедура и парламентът да започне работа”, категоричен е той. И допълни: „В парламента работата на депутатите е да  се виждат и да си говорят. Ще приемем среща с всеки, с който има какво да се обсъди. В момента тези разговори, макар и да показват добра воля за комуникация, за извън квадратчето на правилата”.

По думите му ИТН би подкрепило кабинет с точно определени задачи и срокове. „В идеалния вариант това би било правителство, което ще работи по точно определени проблеми с точно определени срокове. Отговорността за съставяне на кабинет не лежи на нашите плещи. Има два мандата, за които е ясно кой трябва да предложи правителство. Идеалният вариант е този - хора, които ще работят по точни задачи с точни срокове. Фигурите, които ще се предлагат ще бъдат знак дали търсят подкрепа или ще бъде капсулирано и няма да търси широка подкрепа. Стигне ли се до разговор за правителство ще има срещи, които ще бъдат задължителни и сериозни”, подчерта Вълчев. 
 
NOVA