Скандал в парламента, след като мнозинството оказа да разгледа искането на опозицията, което трябваше да накара правителството да постанови отсрочка при внасянето на териториалните планове за въглищните централи.Отказът на залата да разгледа проекторешението предизвика напрежение в пленарна зала. Павела Митова от "Има такъв народ" застана на трибуната и заяви, че няма да мръдне от нея, докато председателстващият Никола Минчев не включи в дневния ред исканото проекторешение. Той отказа като посочи, че вече има проведено гласуване.

Енергетиците към правителството: Освен вашата оставка, нищо друго не ни остава

Митова остана на трибуната, а до нея застанаха депутати от опозиционните партии от ИТН и БСП. Депутатите от "Възраждане" също подкрепиха колегата си като застанаха прави до местата на стенографите под парламентарната трибуна. Протестът продължи на трибуната като депутатите останаха прави и по време на дадената от председателстващия 10-минутна почивка.

След като близо час опозиционните депутати отказваха да напуснат трибуната, заседанието бе закрито без да бъде изчерпан дневния ред. Около 20.00 ч. председателстващият  установи, че няма кворум и удари звънеца.
Десислава Антова/БТА