Интензивен трафик в страната в края на дългата почивка
Интензивен трафик в страната в края на дългата почивка / БГНЕС
Интензивен трафик в страната в края на дългата почивка
89433
Интензивен трафик в страната в края на дългата почивка
Интензивен трафик в страната в края на дългата почивка
  • Интензивен трафик в страната в края на дългата почивка
  • Интензивен трафик в страната в края на дългата почивка

Интензивен е трафикът в цялата страна, съобщиха за Дарик от Пътна полиция. Най-натоварено е на автомагистрала "Хемус" в участъка от Ботевград до тунела „Ечемишка", каза инспектор Петър Соколов от ,,Национална полиция". Другият натоварен участък при пътен възел Симитли.

Трафикът в столицата също е по-интензивен в последните часове, каза за Дарик комисар Тенчо Тенев - началник на Отдел „Пътна полиция" към СДВР. По думите му най-натоварено е на "Цариградско шосе" в посоката Пловдив-София, Ботевградско шосе, както и пътят през Владая.

Инспектор Петър Соколов от ,,Национална полиция" каза, че продължава да е висока интензивността на пътното движение на територията на цялата страна. Трафикът се е увеличил по автомагистралите и основните пътища. Два са участъците със затруднено движение, където колоните от автомобили се движат с по-ниска скорост - на магистрала "Хемус" в участъка от ботевградската вилна зона до тунела "Ечемишка" и при пътен възел "Симитли", където движението се регулира от пътни полицаи.

Интензивен трафик в страната в края на дългата почивка
netinfo
Движението по граничните пунктове е "леко натоварено", каза инспектор Соколов. Пропускателната способност обаче е нормална. От полицията напомнят, че над Западна България през последното денонощие валя и все още има участъци, където настилката е мокра. Ако пътуват през такива отсечки, водачите да се съобразят, да намалят скоростта и да се движат на по-голяма дистанция.

Почти навсякъде в София движението е натоварено, няма образували се задръствания, каза пред Фокус комисар Тенчо Тенев, началник на Отдел „Пътна полиция" към СДВР, във връзка с натоварения трафик в края на серията от 4 почивни дни.

По думите му трафикът е доста интензивен. „Особено по бул. „Цариградско шосе" и по автомагистрала „Тракия" в посока София движението е натоварено. Това са едни от най-натоварените участъци", обясни той.

Комисар Тенев обърна внимание, че по бул. „Ботевградско шосе" и входът към столицата откъм Перник също движението е интензивно. „Почти навсякъде движението е натоварено, няма образували се задръствания", уточни той.

По думите му на по-натоварените места трафикът се регулират ръчно. „Ръчно се регулира по булевардите „Цариградско шосе", „Александър Малинов" и в района на Горублянско ханче", добави комисар Тенев. Той поясни, че служителите на реда подпомагат да се издърпва колоната по пътя около двореца „Враня" в посока София. Началникът на Отдел „Пътна полиция" към СДВР допълни, че не са регистрирани тежки инциденти през изминалите часове.

През почивните дни на територията на страната са станали 70 тежки катастрофи със седем загинали и 103-ма ранени. Във вторник са станали три тежки пътно-транспортни произшествия - край Пасарел, във Враца и край Варна. При тях има две жертви, а четирима души ранени. От пътна полиция призовават шофьорите да карат с повишено внимание.