Евродепутатът Илхан Кючюк е избран за председател на правната комисия в Европейския парламент

Евродепутатът от БСП, Прогресивен алианс на социалистите и демократите в ЕП, Цветелина Пенкова беше избрана за първи заместник-председател на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика.

Никола Минчев от "Продължаваме промяната - Демократична България" и от "Обнови Европа" бе избран за втори заместник-председател на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите. Колегата му Христо Петров е четвърти заместник в Комисията по култура и образование.

Радан Кънев ще работи в Комисията по околна среда, подкомисията по обществено здраве и Комисията по индустрия и енергетика.

Евродепутатът Емил Радев бе избран за заместник-председател на Комисията по правни въпроси. Той е член и на тези по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи и по петициите.

Четирима български евродепутати влизат в ръководствата на комисиите на Европейския парламент

Андрей Новаков е говорител на Групата на ЕНП в Комисията по регионално развитие, а Ева Майдел - заместник-говорител в Комисията по промишленост, изследвания и енергетика. Новаков е заместник-член в две комисии - по култура и транспорт, а Майдел - в Комисията по икономически и парични въпроси.

Евродепутатът Илия Лазаров e избран за член на Комисията по международна търговия и заместник-член на Комисията по земеделие.

Евродепутатът Андрей Ковачев още миналата седмица беше избран за председател на колежа на квесторите и е част от Председателството на Европейския парламент. Той също така е член и на Комисията по външни работи и заместник-член на Комисията по бюджетен контрол.

В профила си във Facebook, евродепутатът Илхан Кючюк написа:

"Днес бях избран за председател на Комисията по правни въпроси на ЕП. Винаги, когато съм бил избиран за високи позиции съм казвал, че това е успех за България и за ДПС.
И днес казвам същото, но този път:



Искам да посветя този успех на всички, които през изминалите седмици бяха подложени на репресии, на извънреден натиск, на тези, които издържаха на нечувана „преса“ върху семействата им.

И тук ще цитирам нашия лидер д-р Доган: „Единственият начин да се освободите от страха е като тръгнете срещу него!“

Време е да тръгнем заедно срещу страха, защото страхът убива разума! Лъжат ви като ви казват, че ви уважават. Не ви уважават, страхуват ви!", пише Кючюк.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня