Игнатов призова да не се прибързва с обвиненията за Фонд Научни изследвания
Игнатов призова да не се прибързва с обвиненията за Фонд Научни изследвания / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Сергей Игнатов призова да не се прибързва с обвиненията за Фонд "Научни изследвания"
59451
Сергей Игнатов призова да не се прибързва с обвиненията за Фонд "Научни изследвания"
  • Сергей Игнатов призова да не се прибързва с обвиненията за Фонд "Научни изследвания"

Докато не се окаже наличието на престъпление, нямаме право да обвиняваме. Така се обърна към опозицията в парламента образователният министър Сергей Игнатов по повод скандали с финансиране на проекти във Фонд "Научни изследвания".

Опозицията инициира създаване на анкетна комисия, която да разследва на какъв принцип са избирани проектите, които да бъдат финансирани - дали защото са най-добри, или защото са на хора, близки до управляващите.

"Всяко нещо, което нарушава закона и приетите правилници подлежи на разследване от други органи. Докато това нещо не се докаже, нямаме право анонимно, без да споменаваме конкретни факти, да обвиняваме когото и да било в нещо. Във фонда се провежда шеста поредна проверка, до септември беше агенцията за държавна финансова инспекция. Констатирани са нарушения от административен характер. Докато звеното, което проверява цялата дейност, не посочи, че има някакво фрапиращо нарушение, да не забравяме, че над закона не можем да стоим", коментира Игнатов.