И във Враца изразиха солидарността си с медиците
И във Враца изразиха солидарността си с медиците / netinfo

Близо 500 врачани участваха в протестния митинг, организиран от Дарик радио и община Враца в подкрепа на петте медицински сестри и палестинския лекар Ашраф.

Пред читалище “Развитие” точно в 14 ч се събраха представители на местното и областно ръководство, Българския лекарски съюз, областна дирекция “Полиция”, Синдиката на българските учители, представители на всички политически сили в региона, ученици и граждани.

Участниците в митинга ще изпратят писмо до Либийското правителство, в което ще апелират за търсене на истината за трагедията, сполетяла стотиците арабски семейства. “Знаем, че има факти и документи, които до този момент не са разглеждани от съда и които биха ни доближили до истината”, се казва в писмото. Към него ще бъде прибавена и подписката, в която се включиха близо 300 души.

За първи път на протестния митинг прозвуча и песента, написана от българските изпълнители в подкрепа на кампанията “Не сме сами”.

Във всички големи общини на областта - Криводол, Козлодуй, Бяла Слатина се проведоха мълчаливи протести на здравните работници в подкрепа на българските медицински сестри.