И училищата в Карлово минават на делегиран бюджет от септември
И училищата в Карлово минават на делегиран бюджет от септември / netinfo

Община Карлово ще въведе делегирани бюджети за училищата през месец септември, информират от кметска администрация.

Въвеждането на делегираните бюджети се отложи във времето заради огромния дефицит, който ръководството на общината е наследил, каза кметът инж. Найден Найденов.

1 830 000 лв. е размерът на просрочените задължения в образованието. Между тях има непогасени задължения за телефони, вода и ел. енергия за 2006 г. 671 000 лв. държавни средства, предназначени за образованието, са били пренасочени към други дейности. община Карлово ще поиска помощ и от Министерството на финансите, обяви зам.-кмета Ганчо Караджов.

Въпреки че приоритет при създаването на местния бюджет тази година ще бъде образованието, бюджетната рамка ще бъде много свита и ще се работи само по неотложните дейности.

Предстои преструктуриране на училищната мрежа и подобряване на образователната инфраструктура, информират още от общината.

5 училища в Карловско ще бъдат санирани по програма за енергийна ефективност от международен фонд “Козлодуй”. Предстои ремонт на СОУ “В.Левски”, СОУ “Христо Проданов”, ОУ”Св.Св.Кирил и Методий” и ОУ “Райно Попович”. Ще бъде санирано и училището в с. Розино.