/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето на 20 февруари
През нощта ще е предимно ясно и в повечето райони ще е тихо. До сутринта на места в низините, по морския бряг и по поречието на Дунава ще се образуват краткотрайни мъгли. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса.
 
Утре отново ще бъде слънчево. Още сутринта в Дунавската равнина, а до края на деня и в останалата част от страната, ще се появи до умерен запад-северозападен вятър. Привечер от север ще се увеличи високата облачност, но ще бъде незначителна. Максималните температури ще са предимно между 12 и 17 градуса.

10 винени дестинации, които да посетите в месеца на любовта (СНИМКИ)
 
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта на много места видимостта ще е намалена. Преди обяд ще е почти тихо, след пладне - със слаб запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са от 10-11 градуса в северните, до 15-16 градуса в южните райони. Температурата на морската вода ще е около 7 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
 
Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще се обърне от север-северозапад и ще се усили - ще бъде умерен, по високите и открити части и временно силен. Дневните температури малко ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще са около 7 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

Отново зима: Студ, дъжд и сняг от петък (ВИДЕО)

слънце кокичета пролет зима време прогноза
ThinkStock/Getty Images

Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месеца. През деня няма да се променя съществено, а привечер ще започне да се повишава.
 
В четвъртък, 21 февруари, облачността ще се увеличава и вплътнява, минималните температури ще са малко по-високи, дневните слабо ще се понижат.
 
В петък, 22 февруари, още сутринта от северозапад ще завали дъжд, в планините - сняг. До вечерта валежите ще обхванат цялата страна. По-късно през деня вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и рязко ще застудее. С понижението на температурите още след обяд в североизточните райони, а през нощта срещу събота навсякъде дъждът ще премине в сняг, но до сутринта в повечето райони валежите ще спрат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА, НИМХ