/ БТА
Има мандатоносител, който по презумпция е такъв, защото още не е получил мандата от президента. Не са проведeни консултациите, и на този етап, ако нещо има да се съобщава, то трябва да се съобщава от мандатоносителя. Това каза пред медиите съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов преди заседанието на парламентарната група на ДБ.

Коментарът му е в отговор на въпрос дали вече има договорка между партиите и коалициите, преговарящи за коалиционно споразумение, за състав и структура на новия кабинет и за ротационно председателство на Народното събрание.
След преговорите: Председателят на НС ще се сменя всяка година

Иванов уточни, че тепърва колективните органи на коалицията ще обсъждат и формират решения. Той беше категоричен, че решение за участие в бъдещото правителство с министри ще има след като целият процес завърши. "Това ще стане, когато минат консултациите при президента и влезем във формалната седмица на първия мандат", обясни Христо Иванов.

"Има вътрешна комуникация, която не се наемам да коментирам. Договорки не можем да направим, може да има само решения на наши органи, а такива няма", уточни Иванов.

"И аз чета медии", отговори той на въпрос за разпространеното в някои медии днес писмо от ДСБ до вътрешните структури на партията.
Какво точно ще има като стъпки, като процес, зависи от "Продължаваме промяната", подчерта председателят на "Да, България".

Нинова: Няма договорка да съм председател на Народното събрание

Той също потвърди, че няма официално отправена номинация на Корнелия Нинова за ротационен председател на Народното събрание. По-рано самата лидерка на БСП също отрече появилата се подобна информация.

Очаква се Христо Иванов отново да бъде председател на ПГ на ДБ, а Атанас Атанасов да бъде предложен за заместник-председател на парламента.
БТА