/ БГНЕС
Българският шампион Лудогорец показа изключително храбра игра срещу италианския гранд Интер, но в крайна сметка загуби сблъсъка. Разградчани отстъпиха на "нерадзурите" с резултат 0:2 в първи мач между двата тима от 1/16-финалите в Лига Европа.

Родният тим допусна гол след 71 минути игра, когато Кристиан Ериксен матира отбраната на „орлите”, вкарвайки своя първи гол с екипа на „нерадзурите” след пристигането си през януари от английския Тотнъм Хотспър. Дълбоко в добавеното време пък системата за видеоповторения – ВАР, бе използвана за първи път в България. Тогава реферът Карлос дел Серо Гранде отиде да прегледа монитора за игра с ръка на Абел Анисе в наказателното поле след корнер. Дузпата пък бе реализирана от влезлия като резерва Ромелу Лукаку в 95-ата минута.

Кирил Домусчиев: Оптимист съм за мачовете с Интер, парите не играят

Класата и опита от играчите на Антонио Конте наклониха везните от този двубой, но безспорно най-добрият на терена на „Хювефарма Арена” бе българинът – Пламен Илиев.
Стражът на Лудогорец спаси четири 100%-ови положения за гол, създадени от миланския колос, но при гола не успя да парира удара на датската звезда на Интер.

Срещата се игра пред препълнения стадион в Разград, като реваншът на „Джузепе Меаца” е идната седмица (27-и февруари).