протест Банско
протест Банско / БГНЕС
Десетки хотелиери от Банско излязоха на протест пред начална станция на кабинковия лифт заради въведената от концесионера на ски зоната -"Юлен” такса за вход за ползване на паркинга. Протестиращите изразиха недоволството си и заявиха, че въведената такса е несправедлива.

Хотелиерите в Банско на протест срещу орязан достъп до паркинга пред кабинковия лифт

"Ние правим рекламите, ние докарваме туристите и накрая ни отразяха свободния достъп до паркинга на начална станция”, възмущаваха се протестиращите. Те заплашиха, че ще пренасочват туристите към други курорти като Пампорово, Боровец, дори и към топ дестинации в чужбина.

протест Банско
БГНЕС

Исканията на недоволните са да отпадне таксата за вход, която е 12 лева за всяко влизане в паркинга и да се възвърне 15-минутния безплатен достъп за микробуси, извозващи туристи от хотелите до началната станция на кабината. Те настояват и за съвместна среща между представители на туристическия бизнес, на фирмата концесионер и местната власт в курортния град.

протест Банско
БГНЕС

Маркетинг- директорът на „ Юлен” АД Иван Обрейков обясни, че с тази промяна на правилата е пресечена незаконната дейност на паркинга, а хотелиерите и превозвачите, които желаят да ползват паркинга да сключат договор, като заплатят такса от 200 лева до края на сезона, или това е по 5 лева на ден за неограничен брой влизания на бус.

протест Банско
БГНЕС

"Няма безплатен обяд”, бяха думите на Обрейков към протестиращите.

лифт
БГНЕС, архив

Хотелиерите се оплакаха, че въведената такса за паркинг пред начална станция на кабинковия лифт ще увеличи разходите им, като тази сума ще се окаже непосилна за по-малките хотели и къщи за гости.