лифт
лифт / БГНЕС, архив
Хотелиерите в Банско утре се събират утре на протест срещу орязан достъп до паркинга пред начална станция на кабинковия лифт.

Забрана да ползват паркинга пред кабинковия лифт разгневи хотелиерите в Банско

От 1 март фирмата концесионер на ски съоръженията премахна 15-минутния безплатен достъп на микробусите, превозващи туристи от хотелите до началната станция. Това означава, че всяко превозно средство ще трябва да плаща по 12 лева, за да влезе в паркинга. От дружеството аргументираха новите правила с това, че по този начин ограничават нелегалните таксита и автомобили, които возят туристи.

Ски зоната в Банско вкарва в хазната по 20 млн. годишно

Решението е взето без диалог с нас, напълно еднолично. Ако има нарушители, нека бъдат санкционирани от компетентните органи. Но не бива, заради няколко "копърки", да ни изкарват всички, че сме маскари. Ние доставяме туристи на „Юлен”, всички си купуват карти за ползване на ски съоръженията. Сега искат да плащаме по 12 лева за всяка едно влизане на паркинга“, коментираха от Съюза на туристическия бизнес в зимния курорт.

Икономов: Ски зоната е важна за всички българи

Хотелиерите са направили сметка, че с въведените нови правила за влизане в паркинга пред начална станция на кабинковия лифт, всеки хотел ще трябва да заделя дневно по 100-140 лева, за да превозва туристи до кабинката.

Протестът на хотелиерите ще се проведе утре от 8 часа.