Тази седмица една нормална и човешка постъпка не спира да въодушевява в социалните мрежи. Млад полицай сменя гума на автомобил, закъсал на пътя Кюстендил – Дупница, съобщава NOVA. Момичета пътували по работа, когато гумата на колата им се спукала. Надя и Мария се заловили сами да я сменят, но не успели. Дълго време никой не спрял да им помогне. До момента, в който видели полицейска кола.

Българският полицай, който трогна с човечността си (ВИДЕО)

Кварталният полицай от Бобов дол Ивайло Рангелов се озовал случайно на мястото.  „Момчето слезе от патрула, аз изтичах до него и му обясних, че сме в беда. Той с широка усмивка каза "Добре, само ми кажете,че имате  крик и гума и всичко ще се оправи”, разказва Надя.
 
„Това според мен е човешко задължение, няма никакво значение, че съм полицейски служител. Всеки е длъжен, когато има възможност, да прави добрина. Аз смених гумата може би за 4-5 минути”, заяви Ивайло Рангелов от районното полицейско управление в Бобов дол. Това обаче се оказало достатъчно да впечатли двете дами.
 
Пътни полицаи смениха гумата на шофьорка (СНИМКА)

Момичета публикували историята в социалните мрежи, за да изразят благодарността си,  обяснява Мария и смята, че мнението на мнозина към полицаите е неоснователно.

Самият Ивайло не се чувства герой. „Притесняваме ме това, че много хора обръщат внимание и го имат за геройство, а не трябва да е така”, заяви той.
nova.bg