Хайка за наркотици подготвя полицията
Хайка за наркотици подготвя полицията / Sofia Photo Agency, архив
Хайка за наркотици подготвя полицията
31644
Хайка за наркотици подготвя полицията
  • Хайка за наркотици подготвя полицията

Полицията се подготвя за масови проверки за използване на наркотици и дрогирани шофьори. За това предупреди пред Дарик Антон Антонов, началник сектор „Пътен контрол". По думите му акциите на МВР ще се провеждат през почивните дни в районите на курортните заведения и в по-големите градове.

„Не искаме да разваляме веселбата на хората по курортните комплекси, но това се налага и този процес трябва да се контролира. Това е явление, което трябва да придобие, да се види какво е реалното състояние, да се види къде трябва да се насочат усилията. Анализът показва, че се случва около големи дискотеки и в по-големи населени места в малките часове, обикновено събота вечер. Нашите усилия ще бъдат насочени тогава. Подсказвам ви какво би могло да се случи. На този етап това трябва да се случи след съответната санкция на ръководството на министерството, което ще има", каза още Антон Антонов.

По време на полицейските акции в летните курорти ще бъдат използвани и новите дрегери за засичане на дрогирани шофьори, увери Антон Антонов. В началото на годината МВР купи около 1200 дрегери, които обаче все още не се използват ефективно от органите на реда.