Да се погрижим за счетоводните записи на държавата - за това призова служебният премиер Гълъб Донев в началото на днешното заседание на Министерски съвет. 

"Тъй като работата по законопроектите за държавния бюджет на България за 2023 година и на бюджетите на Държавното обществено осигуряване и на Националната здравноосигурителна каса се оказват в хладилника, се наложи служебното правителство да предложи на Народното събрание следващ вариант за решение, който да даде възможност малкото време, което остава до изтичането на действието на удължителния закон за бюджета, да се гарантира функционирането на обществените системи", допълни Донев. 

„Вчера правителството приготви и внесе в Народното събрание предложение за продължаване на действието на удължителния закон за Държавния бюджет на Република България за 2023 г. с още три месеца. С продължението на продължението на закона за бюджета ще се осигурят плащанията от държавата към хората до приемането на Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 г.“, припомни той. 

Гълъб Донев подчерта, че служебното правителство настоява за отговорно отношение по този въпрос от момента на съставянето на 49-ото Народно събрание.