Гръмотевична буря, придружена с градушка и проливен дъжд, се разрази над София.

Градушка с големината на лешник падна в кв. "Младост" 3, ж.к. "Дружба" и в района на бул. "Цариградско шосе", съобщи NOVA.

Силен дъжд валя в цяла София, но най-вече в районите „Кремиковци“, „Искър“, „Слатина“, „Витоша“. Екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ се отзоваха на сигнали за завиряване в район „Искър“ и „Слатина“, както и за паднали клони.
 
 
Временно е променен маршрутът на автобуси 8 и 14. Причината е завиряване на моста на Гара Искър. Автобусите са пренасочени по „Искърско шосе“, бул. "Христофор Колумб“ и ул. “Неделчо Бончев“ и по маршрута си. Временно бе спряно и трамвайното движение по линия 10 през „Триъгълника“ заради аварирал трамвай.

През следващото денонощие времето се очаква да остане неустойчиво. През нощта на места, главно в Централна България, ще продължи да има краткотрайни валежи и гръмотевици, а утре в централните и източните райони, както и в Рило-Родопския масив. По-значителни ще са явленията, по-късно след обяд, в Източна България и Родопската област. Ще има и градушки. Максимални температури между 28 и 33 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН. Повече за времето утре четете тук.