Гръцки телевизионен канал разпространи информация че на граничен пункт „Кулата” се продават фалшиви PCR тестове за COVID-19.

Задължителни маски в Гърция, броят на заразените расте

Кореспондентът на NOVA в южната ни съседка - Бойка Атанасова, посочи, че в репортаж на местна медия се съобщава, че на пункта тестовете се търгуват за 40 евро, направени са в несертифицирана лаборатория и резултатите са написани на кирилица.

„От събота, когато беше обнародвана новата заповед за преминаването на границата с отрицателни PCR тестове, правителството обяви, че те ще бъдат само от сертифицирани лаборатории и на английски език. За мен това е един голям пропуск в новината и смятам, че тази информация е малко пресилена”, смята кореспондентът ни.

Има ли нови опашки на "Кулата"? (ВИДЕО)

Тя допълни, че гръцките медии вече говорят дори за фабрики за производство на фалшиви тестове. Гръцкият здравен министър също е изразил мнение по темата. Той е заявил, че ако наистина съществуват фалшиви тестове и се увеличи броят на заболяванията, тогава, независимо от разпоредбата за влизане с отрицателни PCR тестове, отново ще се наложи на границата да се взимат проби от туристите.
nova.bg