/ БГНЕС/ЕРА
Ракета №1 на България Григор Димитров допусна поражение от Даниел Еванс в 1/4-финал на турнира от ATP 500 във Виена след мач продължил 2 часа и 43 минути - 6:7 (3), 6:4, 3:6, с което отпадна от турнира.

Григор Димитров отива на полуфинал в Антверп

Двубоят започна трудно за Димитров. Той допусна пробив още в първия гейм, но отговорът му беше моментален. Българинът на свой ред стигна до брейкбол и с бекхенд по
диагонала изравни резултата за 1-1. Двамата си размениха по още един пробив за 4-4.


Оспорваният първи сет трябваше да се реши в тайбрек, в който с агресивна игра Даниел Еванс се наложи със 7-3 точки. Димитров повиши нивото си във втората част и с пробив аванс поведе, като до края на сета не допусна обрат за 6-4.

Гришо отказа хлабав испанец за първия си 1/8-финал в Ролан Гарос (СНИМКИ)

Британецът започна с летящ старт в решителната трета част, пробивайки подаването на Григор за 3-0. Димитров успя да вземе подаването си и намали изоставането до 1:3. В петия гейм британецът не позволи да бъде пробит и поведе с категоричното 4:1. Първата ни ракета отново се върна в двубоя и намали до 2:4, но съперникът му затвори мача след 6:3.

В полуфиналите Еванс ще се изправи срещу Лоренцо Сонего, който постигна сензационна победа над световния номер 1 Новак Джокович с 6-2, 6-1.
БГНЕС, nova.bg