Димитров отказа испанеца Баена в третия кръг от Ролан Гарос
Димитров отказа испанеца Баена в третия кръг от Ролан Гарос / БГНЕС/ЕРА
Григор Димитров достигна осминафиналите на Ролан Гарос, след като надви Роберто Карбайес Баена след 6-1, 6-3 и отказ на испанския тенисист.

Първата ни ракета изигра отлични първи два сета, в които даде четири гейма на своя опонент за малко над час игра. След края на първата част Карбайес Баена поиска медицински таймаут, като видимо усещаше затруднения при придвижването си на корта, вероятно изморен след тежката битка в пет сета с Денис Шаповалов в предишния кръг.

Димитров отказа испанеца Баена в третия кръг от Ролан Гарос
БГНЕС/ЕРА

"В самото начало на загрявката видях, че не е добре физически, трябваше просто да вкарвам топката в корта и да бъда концентриран“, каза Димитров след срещата.

Димитров отказа испанеца Баена в третия кръг от Ролан Гарос
БГНЕС/ЕРА

„Мач като мач, в момента трябва да погледна през тази седмица какво съм тренирал, някои неща от последните мачове, мисля, че всичко в играта ми е налице, важно е да поддържам това ниво, нищо повече.

И преди съм бил във втора седмица на други турнири от Шлема, обстоятелствата са много различни за всеки от нас – работи с това, което имаш. С всеки един ден трябва да се свиква с обстановката, така че много е различно, просто трябва да си фокусиран и да останеш със себе си, просто трябва да играя така и да продължавам напред", заяви още той в интервюто си след края на срещата.

Димитров отказа испанеца Баена в третия кръг от Ролан Гарос
БГНЕС/ЕРА

29-годишният хасковлия „счупи каръка“ в Париж, след като при изминалите си три участия приключваше с участието си неизменно в трети кръг.

Димитров стана 25-ият тенисист в историята на спорта с поне осминафинал във всеки един от четирите турнира от Големия шлем.

Следващият му съперник в спор за място на четвъртфиналите във френската столица се казва Стефанос Циципас. Първата ракета на Гърция достигна до осминафиналите също след преднина от два сета и отказ на неговия съперник Аляж Бедене от Словения – 6-1, 6-2, 3-1.

Двамата с Григор нямат официален двубой помежду си.