/ БГНЕС
Граничният пункт „Капитан Андреево“ - Капъкуле на българско-турската граница се наводни и бе затворен за няколко часа в петък вечерта. 

След 22,00 часа трафикът е бил спрян, но сега всички пунктове работят. 


Причината е силният дъжд, придружен с вятър и гръмотевици, който се изля в района в петък вечерта. Границата заприлича на езеро, което достига до 20-30 см дълбочина.



"Поради обилните валежи в региона на Одрин, има наводнение на ГКПП Капъкуле, което доведе да преустановяване на пропускането през пункта.
Бяхме уведомени в 22.30 на 02.09.2022, че е възстановено пропускането на вход и изход от Турция за тежкотоварни автомобили и на вход в Турция за леки автомобили. Остава възпрепятствано преминаването през пункта на изход от Турция за леки автомобили", съобщиха от Генерално консулство на Република България в Одрин.

Към настоящия момент службите за защита на населението при бедствия и аварии работят по отводняването на пункта.

Препоръчваме на българските граждани да обмислят алтернативни маршрути през ГКПП Пазаркуле - ГКПП Кастанес (Гърция) и след това през ГКПП Ормени - ГКПП Капитан Петко Вайвода (Свиленград) или през ГКПП Хамзабейли - ГКПП Лесово, като биха могли да получат актуална информация чрез дежурния телефон на ГК-Одрин за спешни случаи с български граждани в почивни и празнични дни е 0090 533 6298164.


Наложило се е около 25 автомобила, напускащи Турция, да бъдат изведени с влекач от водата.

 
БГНЕС