Готов е софтуерът за информационните табла по улиците в София
Готов е софтуерът за информационните табла по улиците в София / cнимкa: Sofia Photo Agency

Вече има разработен софтуер за електронните табла, предназначен да снабдява шофьорите с изчерпателна информация за трафика на София, но се очаква до края на месеца, той да бъдат вързан към центъра за организация на движението на трафика, който се изгражда от столична община в рамките на този месец. Това каза за Дарик зам.-кмета на транспорта Велизар Стоилов и обясни, че досега тези табла са функционирали в редки случаи при необходимост.

Двете информационни електронни табла бяха дарени през септември месец 2007 година на Столична община от един от мобилните оператори. Те бяха монтирани на две места в София – на бул. „Тодор Александров” преди тунела за „Люлин” и на „Цариградско шосе”. Половин година след старта на инициативата те все още не функционираха. По думите на Стоилов, София е била единствената европейска столица, без наличието на такива табла.

От 29 април до 11 май тази година пък ще протече ремонт на няколко основни улици в центъра на София. Това каза още за Дарик зам.-кмета по транспорта Велизар Стоилов. Той допълни, че през периода на празниците ще преасфалтират и закърпят улиците „Гладстоун”, „Неофит Рилски”, „Аспарух” и „Солунска”. По думите на Стоилов те не са били ремонтирани от 42 години насам.