Пожар в Свиленградско
Пожар в Свиленградско / БГНЕС
Огнената стихия вече е локализирана
Голям горски пожар гори между селата Студена и Дервишка могила в община Свиленград, съобщиха от Регионалната дирекция на пожарната в Хасково и общината. 

7 противопожарни коли, два буса огнеборци, служители на горското стопанство и доброволци се борят със стихията, причинена от трактор, почиствал терени на пасище. Очаква се включването на хеликоптер в гасенето.
 

Пожар в Свиленградско
БГНЕС


Засегнатата засега площ е над 500 декара иглолистна и широколистна гора, уточняват от държавната администрация. От там уверяват, че на този етап няма опасност за населението и близките населени места.

Пламнаха 100 декара сухи треви край Димитровград

Кодът за пожароопасност в Хасковска област е червен, напомнят от държавната управа, а пресцентърът й разпространи апел на областния управител д-р Стефка Здравкова за повишено внимание и отговорност от страна на всички жители на областта.

Поискана е тежка техника за овладяване на пожара в Свиленградско

Тежка техника - два булдозера от МВР - Пловдив и МВР - Бургас са поискани за справяне с горския пожар, който е активен от обяд днес  По-рано днес в овладяването на стихията се включи и противопожарен хеликоптер.
 

Пожар в Свиленградско
БГНЕС



Поради поривите на вятъра обстановката остава сложна, уточниха от областната управа. Гори смесена гора, а засегнатите площи са над 500 декара. Към момента няма опасност за хората от близките населени места. На място продължават да работят екипите на "Пожарна безопасност и защита на населението", както и служители на МВР, Държавно горско стопанство и доброволци. При необходимост може да бъде поискана допълнителна помощ, добавят от администрацията. Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова е място и следи ситуацията

Към настоящия момент пожарът е локализиран, но продължава да тлее.
БТА