Премиерът се присъедини към проявата "Поход на Ботевата чета"
Премиерът се присъедини към проявата "Поход на Ботевата чета" / пресцентър, Министерския съвет
Премиерът в неделя ще бъде отново заедно с походниците на Околчица, където ще извърви последните 11 километра до върха
Премиерът Димитър Главчев поздрави участниците в 76-ия Национален поход „По стъпките на Ботевата чета“ и като знак на подкрепа повървя заедно с тях. Тази година в една от най-мащабните прояви през Ботевите дни, по стъпките на Ботевата чета от Козлодуй до връх Околчица се включват над 1600 души, като традиционно най-многобройни са учениците. Походът е най-старата и масова родолюбива туристическа проява.

Въпреки че всяка година участниците в похода се увеличават, финансирането му в размер на около 135 000 лева остава непроменено от близо десетилетие. След разговор на министър-председателя Димитър Главчев с изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй“ Валентин Николов, стана ясно, че от атомната електроцентрала ще предоставят допълнителни 65 000 лева за похода.
 

Премиерът се присъедини към проявата "Поход на Ботевата чета"
пресцентър, Министерския съвет



Премиерът Димитър Главчев в неделя ще бъде отново заедно с походниците на Околчица, той ще извърви последните 11 километра до върха, където е кулминацията на културните прояви, посветени на 148-ата годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня