Министърът на културата Боил Банов
Министърът на културата Боил Банов / БГНЕС
Парламентарната група на ГЕРБ стои твърдо зад министъра на културата Боил Банов. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от ГЕРБ Маноил Манев в коментар на обвиненията на депутата от БСП Елена Йончева, че Министерството на културата е опростило 700 000 лв. на фирми-строители на етапи от Ларгото като неустойка за забавено изпълнение.
 
От ГЕРБ заявиха, че Министерството на културата е завело дело за тези пари.

Елена Йончева пусна аудиозапис срещу министъра на културата Боил Банов
 
Отказваме да вярваме на фалшивите новини на Елена Йончева, доверяваме се на институциите“, посочи Тома Биков от ГЕРБ. Той допълни, че прокуратурата днес се е самосезирала по изнесената от Йончева информация и ще я провери.
 
Според депутатите от ГЕРБ, Елена Йончева не е журналист, а политик и "пощенска кутия". Откога Йончева е разследващ журналист, попита Биков и отговори - "доколкото разбирам е от 2017 г., когато започна да се занимава с политика".
 
"Кога г-жа Йончева се е интересувала от корупцията във всичките години, когато беше журналист? Тя се интересуваше от международна тематика. Тя кога разбра, че в България има нередности?", попита Биков.

Боил Банов: От четири години съм рекетиран с този запис
 
Според него Йончева е получател на информация от определени заинтересовани среди.
 
„Единственото, което прави, е да бъде употребявана от БСП за целите на черната кампания, която се води в момента срещу нас“, коментира той.
 
"Днес пощенската кутия Елена Йончева си позволи отново да разхвърля в цялото медийно пространство, към всички българи, едни "новини", едни страшни неща и аз твърдя, че това е вследствие на голямата жега, която напоследък тя трябва да гаси край себе си", коментира Манев.

Прокуратурата започва проверка и разпити по казуса „Банов“
 
Според него като отговор на повдигнатото обвинение от прокуратурата към Йончева от БСП са оповестили "фалшива новина" относно Боил Банов.
 
Помните ли Хасково? Страшни разкрития, страшни обвинения, нищо в прокуратурата, нищо като сигнал никъде, никакво развитие. Помните ли страшните разкрития за оградата? Фалшиви снимки, ходене по телевизии, размятане на тези снимки и накрая нищо не е вярно. След това разкрития за магистрали, накрая какво - едно писмо, искаме да вземем едни проби, но как и от кого, не знаем“, коментира Манев.
 
БСП от партия се трансформира във фалшив сайт. И негов главен редактор е Елена Йончева, собственик на офшорна компания, коментира Тома Биков.

Всички новини по темата можете да прочетете тук
БТА