Представители на коалициите ГЕРБ-СДС и "Продължаваме Промяната"-"Демократична България" (ПП-ДБ) разговаряха в кабинета на председателя на Народното събрание.

Сред присъстващите бяха кандидатът за премиера на първата политическа сила Мария Габриел, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателите на "Продължаваме Промяната“ Кирил Петков и Асен Василев, както и съпредседателите на „Демократична България“ Христо Иванов и Атанас Атанасов.

На първо четене: НС прие механизма за разследване на главния прокурор (ВИДЕО)

На срещата беше и кандидатът за премиер на ПП-ДБ и съпредседател на парламентарната група (ПГ) Николай Денков. 

След края на разговора участниците влязоха директно в пленарната зала и не коментираха пред медиите повода за срещата.

След подновяване на заседанието след почивката, по предложение на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова срокът за предложения между двете четения на промените в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за съдебната власт, които по-рано депутатите приеха на първо четене, беше съкратен на три дни.

Припомняме, че ДПС и "Има такъв народ" дадоха своята подкрепа за първия мандат на ГЕРБ-СДС. А самата Габриел разговаря днес отново в кабинета на председателя на Народното събрание с представители на двете партии. Тя им благодари за подкрепата за ясна визия за експертно правителство с мандат около приоритети.
Нелли Желева, Теодора Цанева/БТА