/ Архив
Като лъжа определиха ГЕРБ твърдението на премиера Кирил Петков и военния министър Стефан Янев, че българската армия е недофинансирана. Бившите управляващи настояват, че по време на правителствата на Бойко Борисов са били отделяни огромни средства за отбрана.

Петков за Украйна: Отбранителната ни стратегия ще е изградена изцяло на база на Българската армия

„Искаме да развенчаем една лъжа, която беше изречена от министъра на отбраната Стефан Янев и премиера Кирил Петков. Лична битка на Бойко Борисов беше да модернизира българската бойна авиация, а стъпка в тази посока беше плащането на първите осем изтребители F-16", заяви депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

Министър Янев: Нито един български войник няма да участва в конфликт в Украйна без решение на парламента

ГЕРБ посочиха, че по време на техните управления за модернизацията на въоръжените ни сили са отделени над 5 млрд. и 250 млн. лева. "Заплатите на военнослужещите са увеличени с близо 50%", обяви Христо Гаджев, също депутат от партията.

Според бившите управляващи сегашното правителство не е "свършило нищо в отбранителния сектор". ГЕРБ също така твърдят, че вчера кабинета е взел решение да подкрепи Русия в искането й с изтеглянето на войските на НАТО от наша територия.

"Идват кораби и самолети, които многократно беше обяснено, че са рутинни мисии, но ние нямаме реално увеличение на нашите отбранителни сили", изтъкна Гаджев.