ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на Патриотите
ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на Патриотите / БГНЕС
ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на Патриотите
91327
ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на Патриотите
  • ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на Патриотите

Бойко Борисов обяви себе си за най-подготвения кадър на ГЕРБ за премиерския пост. Патриотите, които доскоро подкрепяха управлението, министър-председателят в оставка вече приема като опоненти.

Ако им бъде връчен мандат за съставяне на правителство, те няма да получат подкрепа от ГЕРБ, заяви Борисов. Днес той бе разпитан в Столичното следствие по сделката с  ваксините от Турция, за която здравният министър в оставка Петър Москов е обвиняем. Според Борисов проверката на прокуратурата, заради която почти всички министри от кабинета му се явяват на разпити в следствието е коректна.

Патриотичният фронт готов да опита да прави кабинет

Патриотичният фронт няма да получи подкрепа от ГЕРБ, защото вече са част от новото мнозинство в Народното събрание, заяви премиерът в оставка. "Няма да ги подкрепим. Има мнозинство,то ясно пролича - кой гласува против бюджета на първо четене - БСП, ДПС и Патриотите", отбеляза Борисов.

На условието, поставено от Патриотите, че биха подкрепили оставането на сегашното правителство, ако премиер не е Борисов, той отговори. "Аз не виждам в ГЕРБ по-подготвен човек от мен. Ще дойде ден, когато се почувствам достатъчно уморен и преценя и сам ще дам път на другите", посочи той.

След разпита си в следствието по сделката за ваксините от Турция, по която бяха разпитани почти всички министри от кабинета в оставка, а здравният министър в оставка Петър Москов е обвиняем, Бойко Борисов заяви, че проверката на прокуратурата е коректна. Винаги, когато има съмнения, те трябва да се проверяват коментира Борисов.

ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на Патриотите
netinfo

Той обясни, че вярва на институциите, включително и на прокуратурата и си е позволил да коментира само заведеното от него дело за клевета срещу Волен Сидеров.

Бившият правосъден министър за "опашката пред следствието": Пошъл ПР

Премиерът в оставка си припомни и за разследването за Авиоотряд 28 отпреди 3 години, когато също бе викан на разпити във Военна прокуратура.

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов прекара близо час в следствието заедно с вицепремиера в оставка Томислав Дончев. Днес показания по проверката за ваксините дадоха още бившите министри на труда и социалната политика Ивайло Калфин, на образованието Тодор Танев и на правосъдието Христо Иванов.