Георги Рогачев отказа да даде показания по време на разпитите
Георги Рогачев отказа да даде показания по време на разпитите / снимка: Sofia Photo Agency
И вторият задържан изпълнителен директор на „Топлофикация – София” Георги Рогачев е отказал да даде показания по време на трите разпита откакто е задържан. Това съобщи наблюдаващият делото за „Топлофикация” прокурор Божидар Джамбазов.

Прокурор Джамбазов все още не е прочел експертизата на писмото и не може да уточни точно кои думи, имена, изречения от него са били манипулирани, преди да бъдат дадени на медиите и от кого. Очаква се тази информация да стане известна в понеделник. Джамбазов уточни, че другият арестуван бивш шеф на „Топлофикация” Георги Рогачев три пъти е разпитван откакто е задържан, но до момента отказва да даде показания.

Джамбазов отказа да съобщи дали и в Лондон са открити банкови сметки на Вальо Топлото, но уточни, че до момента не се е увеличила сумата от 7,5 милиона лева, намерени в негови сейфове и сметки.

Софийска градска прокуратура представи отчета си за минала година, според който прокурорите са образували над 2300 дела и дознания и близо 10000 преписки, и са внесли 1233 обвинителни акта в съда.