Георги Петканов ще участва в неформална среща на страните от ЕС
Георги Петканов ще участва в неформална среща на страните от ЕС / netinfo

Министърът на правосъдието проф. Георги Петканов ще участва в неформалната среща на министрите на правосъдието и вътрешните работи на страните от ЕС, която ще се състои в началото на германското председателство в Международния конгресен център в Дрезден от 14 до 16 януари. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

В рамките на отбелязване влизането на България в Европейския съюз от българска страна се инициира официално честване под наслов "България - пълноправен партньор в европейското пространство на свобода, сигурност и правосъдие".

Пред участниците в неформалната среща министърът на правосъдието Георги Петканов ще поднесе приветствие във връзка с пълноправното членство на България в ЕС.

По време на срещата ще бъдат дискутирано бъдещето на съдебното сътрудничество в областта на семейното и наследствено право, засилването на трансграничното сътрудничество и по-специално борбата с тероризма, трансграничната престъпност и нелегалната миграция, електронното правосъдие - транснационално използване на информационните технологии от съдебните органи, се казва още в съобщението.