Ген.Тонев: Велев не е вече на командно дишане, но е в безсъзнание
Ген.Тонев: Велев не е вече на командно дишане, но е в безсъзнание / netinfo

Манол Велев не е вече на командно дишане, но продължава да бъде в безсъзнание, съобщи бригаден генерал Стоян Тонев, директор на ВМА.

Не губим надежда, че може да дойде в съзнание, но едно е надеждата, друго е реалното състояние на пострадалия, уточни генералът. Няма промяна в състоянието на простреляния бизнесмен Манол Велев, макар, че се наблюдава известно подобрение, допълни ген. Тонев, съобщи БГНЕС.

49-годишният Велев - съпруг на председателя на ДАМС Весела Лечева, бе прострелян с един куршум в главата около 10.30 часа на 11 юли т.г. пред входа на кооперация на ул. "Мизия" 3, където е офисът му. Той бе откаран в тежко състояние в "Пирогов", където куршумът бе изваден. Сложната операция бе извършена от проф. Габровски. По-късно към екипа се присъединиха двама водещи неврохирурзи от Белгия, които заявиха, че българските им колеги са действали изключително професионално. На 18 юли простреляният Манол Велев беше прехвърлен от института "Пирогов" във Военно-медицинска болница по желание на близките му.