Да бъде президент на всички и да се бори за обединението на нацията - с това обещание се ангажира ген. Румен Радев, кандидат-президентът на БСП, издигнат от инициативен комитет.

По думите му хората искат да се доверят на някого, който не ги е лъгал. "Идват много хора, които ми казват, че никога не са подкрепяли БСП, но ще гласуват за мен", заяви пред NOVA генералът.

Ген. Румен Радев: Знам цената на войната, искам да работя за мира

"Трябва да се преразгледа участието ни в НАТО и ЕС, така че да налагаме активни решения", изтъкна още той. "Армията иска превъоръжаване. Но не е въпросът само в парите. Нужно е и повишаване на социалния статус на военнослужещите", коментира генералът.

"Армията трябва да заеме позиция на границата. Защо сега абсолютно законно и масово през границата минават нелегални мигранти", попита доскорошният началник на ВВС. Той е категоричен - центровете за бежанци трябва да бъдат изнесени извън населените места, да са от затворен тип и в тях да се осигурят човешки условия за хората.

Проф. Стефан Данаилов: Напълнихме се с полулеви кандидати

"Целта ми е балотаж, не се чувствам като от резервна скамейка", отвърна ген. Радев на въпрос обижда ли се, че шефът на инициативния комитет по издигането му и зам.-председател на БСП проф. Стефан Данаилов призна, че в партията е нямало кандидат, който да вземе повече от 15-16%.

"Фактът, че съм безпартиен, означава, че като президент ще се боря за обединението на всички граждани", каза още кандидатът за "Дондуков" 2.

Кой ще е кандидатът за президент на ГЕРБ?

и още: Цецка Цачева ли ще бъде кандидатът за президент на ГЕРБ?

Вчера в Бургас кандидатът на социалистите коментира още, че "който и да бъде издигнат от ГЕРБ като кандидат за президент, той ще е само аватар на Бойко Борисов". По време на обиколката си в черноморския град ген. Радев отрече и твърденията на политически опоненти, че е резервен вариант на "червените", както и Пламен Орешарски е резерва на него самия.

Генерал Румен Радев подчерта, че от останалите кандидати го отличава това, че има съвсем различна ценностна система, никога не е бил в статуквото като тях и няма никакви финансови, политически, корпоративни или каквито и да било зависимости. Той обяви, че не смята да променя кампанията си в зависимост от предложението на ГЕРБ за президент.