/ Guliver/Getty Images
При спецоперация на служители на отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП, под ръководството на софийската прокуратура, е неутрализирана организираната престъпна група, действала на територията на цялата страната, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 
Групата била изградила иновативен механизъм за дистанционен достъп до игрални автомати, посредством който изменяли компютърно-информационните данни в софтуера на хазартните съоръжения и реализирала неправомерни печалби в особено големи размери. Задържани са четирима непосредствено след получаване на печалба от манипулиране на хазартни съоръжения.
 
Според МВР лицата са действали изключително конспиративно и професионално, като всеки от участниците е имал точно определена роля в престъпната дейност - един симулирал участие в хазартните игри, а друг - контролирал дистанционно хазартното съоръжение до този, който е изработвал електронните устройства за изменяне на компютърно-информационните данни в софтуера на хазартните автомати.
 
Иззети са електронни съоръжения за дистанционно манипулиране на игралните автомати, технически средства за контролиране на софтуера на хазартните съоръжения и парична сума в особено големи размери.
 
Предстои на задържаните да им бъде повдигнато обвинение.