Гамизов: Прави се опит кабинетът да бъде съборен през януари
Гамизов: Прави се опит кабинетът да бъде съборен през януари / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Русия или близки до нея правят опит да съборят правителството до януари или февруари. Това заяви в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия енергийният експерт Стефан Гамизов, който е и бивш колега на изчезналия Петко Сертов.

"Сертов може да е бил принуден да напусне България или да направи нещо много лошо", заяви Гамизов.

По думите му има връзка между изчезването на бившия шеф на ДАНС и случващото се в страната ни в последно време.

„С течение на времето катастрофата започна да се разразява. Срути се „Южен поток" - една от най-големите потенциални трагедии за българското общество, "Белене" се срути, предстои ни осъждане в арбитраж. Случиха се трагедиите в енергетиката, случи се трагедията с Цанков камък. И най-накрая- НЕК се изправи пред реален фалит, който, ако се случи, може да се срути буквално цялата държава", предупреди експертът.

"Случват се страхотии. Случва се да бъде нападнат съдебен помощник, а на следващия ден да бъде блъснат, образно казано, шефът му. Този шеф да каже, че няма да се кандидатира за поста на най-важния съдия в България", допълни той.

Според Стефан Гамизов ако съберем цялата тази картина, ще стане ясно, че сме изпаднали в една тотална дестабилизация. „Всичко се върти около съдебната система. Ако трябва да дестабилизирате едно общество, това е начинът, по който се прави", подчерта Гамизов.

Източник: Novanews.bg