Гайдарски още вчера е разписал заплатите на работещите в „Пирогов”
Гайдарски още вчера е разписал заплатите на работещите в „Пирогов” / netinfo

Здравният министър Радослав Гайдарски още вчера е разписал заплатите на работещите в „Пирогов”. Той е бил единственият, който е имал правомощията за това.

Излишен шум се вдигна с факта, че работещите в „Пирогов” не могат да си получат заплатите. На всички е ясно, че нито старият директор, нито временно изпълняващият може да ги разпише, тъй като няма спесимент. Това обясни министър Гайдарски в Хасково.

Доц. Владислав Христов остава изпълняващ длъжността директор до провеждането на конкурс за поста, а Бордът на директорите ще продължат да ръководят доц. Христов, заместник здравният министър Атанас Додов и Веселка Димитрова от финансовото министерство.

Този път няма да бързам с назначаването на Борд на директорите, ще огледам първо всички предложения, включително и на протестиращите, каза още Гайдарски, който откри ремонтираното със средства на здравното министерство Детско отделение.

Професор Гайдарски съобщи още, че много скоро проблемът с текучеството на кадри ще бъде решен. Ще бъде въведен трансфер на лекари между болниците.