Експертът Николай Радулов твърди, че ако у нас не се вземат бързи управленски решения за много сериозно затваряне на границата с полицейско присъствие и военни, ще имаме проблеми в близкото бъдеще. Бежанците ни заобикалят досега, защото не сме най-блестящата дестинация, допълни той пред Нова телевизия.

„Блестящите затворят границите, но ние, ако не затворим нашите, това ще има много тежки последствия както във връзка с огромната маса от хора, които минават, така и с всички последващи възможни и вероятни престъпления", каза той.

По негови наблюдения малко са хората с деца, които пресичат европейските граници по пътя си към Германия, Дания и Швеция. „По-скоро виждаме хора с агресивно поведение, с пръчки, камъни", поясни той и добави, че нелегалното преминаване на границата е нарушение на закона само по себе си. Тези хора биват инструктирани от каналджиите. Няма бежанци в беда, които идват от Турция", каза още проф. Николай Радулов.

На въпрос какво трябва да се направи, Радулов коментира, че трябва физически да не се допуснат мигрантите, границата да бъде покрита физически, тъй като няма съоръжение.

Източник: Novanews.bg