В обществено политическия живот на България има две групи сили, от които зависят важни фактори. И двете групи не се интересуват от интереса на българските граждани. Това заяви евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки в ефира на “Здравей, България” по NOVA.

Няма нито една заявена политическа сила, която да защитава само и единствено интереса на българските избиратели - едните слушат американското посолство, другите - руското”, каза Джамбазки да даде пример с евроинтеграцията на РСМ.

Джамбазки внесе в НС идеите на ВМРО за корекции по френския проект за РСМ

“Вижте гласуването за Македония - американците ги натиснаха и те го направиха наведени. С това доказаха, че са служители, а не български народни представители”, каза евродепутатът и допълни, че в Европа “никой не се интересува от тази тема”. 

Той коментира и газовата диверсификация на страната. “България трябва да търси варианти да не зависи от един доставчик”, смята Джамбазки. “Много дълги години зависимостта от един доставчик беше извор на политческа корупция, която формираше български правителства”, допълни той.
NOVA