Във вторник облачността ще се задържи значителна с превалявания, на повече места и по-интензивни след обяд и вечерта. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб, в Югоизточна България и на места северно от планините умерен до силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в София - около 22°. През нощта срещу сряда валежите ще спрат, а облачността ще намалее до ясно време.

Жълт код за потенциално опасно време е обявено в 15 области на страната във вторник. За някои области предупреждението за дъжд, за други за гръмотевици, а за трети – за силен вятър. Потенциално се очаква да бъде времето във вторник във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София-град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.
 

КАРТА НИМХ
НИМХ

Над Черноморието облачността ще бъде предимно облачно, след обяд и вечерта на места с превалявания. Ще духа умерен, по южното крайбрежие временно силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 26°. Температурата на морската вода е от 16° до 20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Времето през септември: От 4 до 34 градуса

В планините ще бъде със значителна облачност и валежи, на повече след обяд. Ще има и гръмотевици. Ще духа умерен и силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 10°.

В сряда и четвъртък ще има променлива облачност, само на отделни места ще превали. Вятърът ще остане от югозапад, температурите ще се задържат сравнително високи, минималните между 12° и 17°, а максималните - между 23° и 28°.

Подробна прогноза за времето четете на сайта Sinoptik.bg
БТА/НИМХ