Две от делата срещу конгреса на НДСВ отложени за май 2008-ма
Две от делата срещу конгреса на НДСВ отложени за май 2008-ма / netinfo

Софийският градски съд отложи за 13 май две от делата, образувани по жалбите срещу регистрацията на Третия извънреден конгрес на НДСВ. Това научи Дарик радио от Ели Христова, един от адвокатите на жълтата партия.

Резултатите от форума на НДСВ през юни все още не са вписани от съда, тъй като бяха атакувани от членове на партията с аргумента, че е имало груби процедурни нарушения. Извънредният конгрес реши да бъде сменено името на жълтата партия и да се направят сериозни промени в състава на Политическия съвет на НДСВ. Скандал на форума предизвикаха и обвиненията към водещия заседанието Милен Велчев, че изборът на ново ръководство на НДСВ е бил манипулиран.

СГС е отложил за май следващата година разглеждането на двете жалби срещу конгреса, внесени от Валери Георгиев и Симеон Николов, уточни адвокат Ели Христова. Без движение е оставено делото по жалбата на Даниела Дамянова с искането да се установи членството й в НДСВ към настоящия момент. Делото по четвъртата жалба – на Милда Методиева, е било прекратено по нейна молба.